Kunskapsförbundet Väst håller inte måttet


PwC har på uppdrag av Kunskapsförbundet Västs revisorer upprättat PM avseende granskning av Delårsrapport 2013 Kunskapsförbundet Väst. Rapporten avser tiden 1 januari – 31 augusti 2013.

Benny Jonasson (Vänersborgs kommun) och Jörgen Jörgensen (Trollhättans Stad) skriver i ett yttrande: ”Vår samlade bedömning är att delårsrapporten inte fullt ut uppfyller syftet att ge direktionen och medlemmarna möjlighet att använda den som ett underlag för styrning, ledning och kontroll av verksamheten. Det ska sägas att en översiktlig granskning av en delårsrapport är begränsad i förhållande till granskning av en årsredovisning.” Revisorernas kritik är ändå betydelsefull och visar att allt inte står rätt till i förbundet.

Förbundets prognos är ett underskott på 19,8 miljoner för år 2013.

Vi får också rapporter om att motsättningarna inom direktionen ökar när politikerna inte kommer överens i ett positivt samarbete.

Välfärdspartiet har hela tiden varit tveksamma till hela idén med ett kommunalförbund med Trollhättan. Partiet röstade som enda parti i Vänersborg emot bildandet av förbundet och förordade i stället ett samverkansavtal mellan kommunerna som hade varit bättre för ungdomarna, personalen och ekonomin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s