Kunskapsförbundet redan ett fiasko?


Av sammanlagt 17 olika kommunala partier i Vänersborg och Trollhättan var det bara Välfärdspartiet som var emot bildandet av kommunalförbundet ”Kunskapsförbundet Väst”.

Det är i sig ganska speciellt men nu, redan efter fem månader, har kommunalförbundet fått för stora problem efter alldeles för kort tid.

Men vad är detta, allt skulle ju bli så bra? Alla politiker i de andra partierna visste det, det gick inte att lyssna på argumenten från Välfärdspartiet. Ett kommunalförbund skulle man ha, politikerna i Vänersborg fnyste åt våra frågor och invändningar. Detta var för elevernas bästa, kosta vad det kosta ville.

Nu får vi besked om stora ekonomiska underskott, utbildningar för eleverna som inte blir av och uppsägningar av personal. Den högt avlönade förbundsdirektören tror på en bra utbildning för våra ungdomar, något annat hade ju varit tjänstefel. Högavlönade tjänstemän och politiker med sina arvoden drabbas förstås inte. Många, till förbundet skeptiska lärare riskerar att bli arbetslösa, vilket är fruktansvärt. Bland eleverna, som alla lovade skulle få det så bra, är många mycket missnöjda med den undermåliga och uteblivna informationen om inställda utbildningsprogram. Vi förstår dem men kan tyvärr inte göra mer än beklaga.

Med bättre framförhållning och förberedelser hade de negativa effekterna kunnat bli betydligt mindre. För oss är det ingen tvekan om att kommunalförbundet mellan Trollhättan och Vänersborg är kostsamt och ineffektivt. Det drabbar personal, elever och i vanlig ordning skattebetalarna. Politikerna klarar sig alltid, de ger ju sig själva ansvarsfrihet en gång om året.

Vi önskar att Välfärdspartiet hade haft mer inflytande i Vänersborgs fullmäktige.

Kommentar på inkomna åsikter på vår artikel om Kunskapsförbundet Väst.

Tydligen har Välfärdspartiet missat att Fahimeh Nordborg (V), i Trollhättans kommun röstade emot förslaget om bildandet av kommunalförbundet. Vi ber om ursäkt för det. Om det var V som helhet eller Nordborgs egen inställning känner vi inte till. Vad Välfärdspartiet erfar så har Nordborg idag ”bytt sida” och är idag positiv till att förbundet bildades.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s