Polisen avvecklar i Vänersborg!


Om ingen agerar kommer den lokala polisen i Vänersborg snart att vara ett minne blott, det som händer är skrämmande.
Sällskap som i framtiden går rundvandringar i Vänersborg om stadens historia, får reda på att här låg en gång polishuset, då det fanns poliser i Vänersborg!

Polishuset i Vänersborg

Polishuset i Vänersborg

Detta scenario känns overkligt i dag men riskerar att bli en sanning i en snar framtid om ingen gör något åt detta vansinne.
Den lokala polisen avvecklas i Vänersborg, detta har polischeferna Niklas Hallgren (Uddevalla) och Klas Johansson (Trollhättan) oförhindrat sysslat med under lång tid. Vilka har makt att stoppa detta? Jo, det har ledamöterna i Västra Götalands polisstyrelse, dessa är politiskt tillsatta av riksdagspartierna. Hade Välfärdspartiet haft makt att förhindra neddragningarna hade inte Vänersborgs polishus avvecklats. Våra lokala politiker Lidell (M), Dahlin (S), Ekström (Fp), Carlsson (C) m.fl. kunde ha reagerat, men de vill tydligen inte ha någon lokal polis i Vänersborg. Om vi har fel, kan ju dessa redovisa vilka åtgärder de har vidtagit och resultatet.
För några år sedan fanns det ordningspoliser i Vänersborg dygnets alla timmar. I dag finns dessa poliser i bästa fall några timmar någon dag i veckan fram till ca kl 23:00 på vardagar och ca kl 02:00 på helgerna. För något år sedan fanns det en väl bemannad kriminal- och spaningsavdelning som nu sakta avvecklas då inga vakanser tillsätts. Under sommaren ändrades polishusets öppettider från 25 timmar i veckan till 6 timmar. Vad var anledningen till detta, blev det någon besparing? Nej inte ett enda öre eftersom samma personal nu finns i polishuset bakom dörrar som är låsta för allmänheten.
Vari består det viktiga brottsförebyggande och kontaktskapande arbetet med våra ungdomar? Vi vet, det finns inget. Polisen kommer i bästa fall till skolan när det har hänt något allvarligt.
När folk behöver hjälp och lyckas nå polisen i Göteborg kan man få till svar ”vi skickar ingen bil, gör inget eget ingripande, då riskerar ni själva att bli åtalade för brott”. Det innebär att invånarna i Vänersborg då får klara sig själva.
Välfärdspartiet, som enda parti i Vänersborg, reagerar kraftigt på denna avveckling av polisen. I första hand vill Välfärdspartiet ha en öppen polisstation dygnet runt med lokala ordnings- och kriminalpoliser som har en nära kontakt med allmänheten.
Vi vet att det ibland kan komma ordningspolis från Trollhättan, men vi anser att det är långt ifrån tillräckligt.
Vänersborg är ändå en kommun med ca 37000 invånare.

Välfärdspartiet
Morgan Larsson
Åsa-Katarina Liewendal
Bengt Rydholm
Jan-Erik Strid
Sven-Gunnar Larsson
Magdalena Hansson

1 kommentar

  1. Ping: Öppna dörrarna på Vänersborgs polishus! | Välfärdspartiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s