Välfärdspartiet i skolfrågan!


Välfärdspartiet har tagit beslut i den aktuella skolfrågan i Vänersborgs kommun. Partiet anser att det inte skall läggas ner några skolor i kommunen. Alla skolor skall vara kvar i dess nuvarande form. Detta kommer att bli partiets förslag till beslut när kommunfullmäktige skall ta beslut i skolfrågan.

När det gäller de skolor som idag inte är i bruk, skolorna i Väne-Ryr och Sundals-Ryr måste en nära dialog föras med de boende i skolornas upptagningsområde. Det skall vara en ingående diskussion med de närboende före ett beslut angående dessa skolor.

Välfärdspartiet gläds över att politikerna i S, V, C, Mp och Sd stöder Välfärdspartiets förslag att Mulltorps skola skall vara kvar. Detta meddelade politikerna från dessa partier vid medborgardialogen i Västra Tunhems bygdegård den 24 april 2012.  Med dessa löften och detta stöd kommer det att bli majoritet för Välfärdspartiets förslag vid beslutet i fullmäktige den 20 juni 2012. Detta oavsett vad M, Fp och Kd tycker.

Vi hoppas att samma partier stöder oss även när det gäller de andra skolorna.

Vi anser att det finns andra områden att spara pengar än att lägga ner skolor.

I vårt förslag till beslut är det många delar samlade till en helhet. Vi värnar om kommunens landsbygdsområden där vi bland annat vill se en ökad satsning på företagsetablering, arbete, äldreomsorg, samlingslokaler, föreningsverksamhet och fritid m.m. I den levande landsbygden är förstås skolorna en avgörande del för en samlad helhet.

I partiet tror vi att detta är en förutsättning för en bygd där folk vill leva och bo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s