Partierna är inte rädda om kommunens pengar!


Vid Vänersborgs kommunfullmäktige (2011-09-28) behandlades frågan om utökad investeringsbudget för reparation av Dalbobron i Vänersborg.

Reparationen var budgeterad till 6 miljoner. På grund av slarvig förstudie visade en ny beräkning att kostnaden blev 3,3 miljoner dyrare, alltså 9,3 miljoner. En felräkning på mer än hälften av hela kostnaden är inte acceptabel. För att finansiera felräkningen kan kommunen behöva låna hela summan, 3,3 miljoner, med följden av högre lån och dyrare räntekostnader.

I handlingarna kan man läsa att efter samtal med Skanska (som reparerade bron) finns det goda möjligheter att slutsumman kan sluta på en lägre nivå. Alltså summan kanske kan bli lägre än 9,3 miljoner. Det hade varit bättre om fullmäktige kunnat besluta på mer exakta ekonomiska grunder.

Välfärdspartiet yrkade på en återremiss till samhällsbyggnadsförvaltningen för ny uträkning av kostnaden med beaktande av en eventuell slutsumma på lägre nivå. En rimlig och helt naturlig fråga tyckte vi i Välfärdspartiet.

Samtliga partier i fullmäktige var emot Välfärdspartiets förslag på återremiss. Det är tydligt att man inte bryr sig om vad det kostar. Denna nonchalans med skattepengar är helt främmande för Välfärdspartiet, men tydligen accepteras det av S, C, M, Fp, Kd, V, Mp och Sd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s